Data: 2004-06-10 11:43:15
Temat: Naprawiam błędy
Od: "Sumada" <j...@p...onet.pll>
Pokaż wszystkie nagłówki
Poza tym jest tu taka lokalna tradycja, że jak nowicjusz wchodzi, to
przynosi wkupne.
Zakłada nowy watek, ładnie się wita i zamieszcza jakiś smakowity przepis.
Witam się ładnie.
Ale skąd mam wziąć smakowity przepis? Nie bryluję w kuchni, chociaż rodzina
nie narzeka... Czasem nawet usłyszę od męża - "twoje pierogi były lepsze."
Nie wiem czy na grupie o takiej nazwie - można zamieszczać taki przepis.
Podała mi go znajoma w przelocie.
Składniki:
-biszkopt
-4 galaretki w różnych kolorach
-2 lub trzy kremy do tortów ("Cykoria S.A", Emix.)
-dowolne owoce sezonowe lub z puszki
Wykonanie:
Krem do tortu zmiksować w mniejszej ilości mleka niż pisze na opakowaniu (o
ok. 20%), wmiksować dobraną kolorystycznie do kremu galaretkę - rozpuszczoną
w szklance wody i już gęstniejącą - wylać na biszkopt. Schłodzić aby
stężało. Zrobić drugą warstwę (lub nawet trzy - zależy ile zmieści się na
blaszce). Na wierzch owoce zalane galaretką.
Jest to prostackie ptasie mleczko - ale niestety my lubimy takie prostackie
rzeczy i jeszcze się tego nie wstydzimy ;)
Pozdrawiam. Sabina.
|