Path: news-archive.icm.edu.pl!news.rmf.pl!agh.edu.pl!news.agh.edu.pl!newsfeed.silweb.
pl!newsfeed.tpinternet.pl!atlantis.news.tpi.pl!news.tpi.pl!not-for-mail
From: "Aśka" <joanna 1234@o2.pl>
Newsgroups: pl.rec.kuchnia
Subject: Nikt tak nie pieprzy, jak Czapla/Re: [Mam] "swojska" wo3owina. I co dalej?
Date: Sat, 11 Oct 2003 00:29:49 +0200
Organization: tp.internet - http://www.tpi.pl/
Lines: 46
Message-ID: <bm7buq$esf$1@atlantis.news.tpi.pl>
References: <05a801c38f67$2ec71bb0$4491573e@homeb60zjvrlf5>
NNTP-Posting-Host: tq133.neoplus.adsl.tpnet.pl
X-Trace: atlantis.news.tpi.pl 1065825055 15247 80.54.29.133 (10 Oct 2003 22:30:55
GMT)
X-Complaints-To: u...@t...pl
NNTP-Posting-Date: Fri, 10 Oct 2003 22:30:55 +0000 (UTC)
X-Priority: 3
X-MSMail-Priority: Normal
X-Newsreader: Microsoft Outlook Express 6.00.2720.3000
X-MimeOLE: Produced By Microsoft MimeOLE V6.00.2727.1300
Xref: news-archive.icm.edu.pl pl.rec.kuchnia:175998
Ukryj nagłówki
Użytkownik "Barbara" <b...@i...com.pl> napisał w wiadomości
news:05a801c38f67$2ec71bb0
> hmmmmmmmm..
> zatem ten jeden piekny, o ile nie jest podluzny, w miare waski.. zapewne
> jest pieczenia wolowa...
>
Oczywiszcie, że rozumiem. Ale czy un na pewno jest pieczeń?
> i toto mozesz, po wczesniejszym, krotkim 'obsmazeniu' na goracym tluszczu
> [najlepiej oleju], udusic nastepnie w piekarniku [lub na wierzchu].
> Ja to robie 'na wierzchu', oczywiscie pod przykryciem.
>
To na wierzchu, czy pod przykryciem?
> Jesli w piekarniku, to - najlepiej. w takim specjlanym rekawie [od pewnego
> czasu dostepnym w marketach] do pieczenia.
>
Od jakiego czasu? I co to za rękaw?
[...]
> Jesli ten piekny kawalek wolowiny jest jednak poledwica wolowa,
>
Ale, czy un aby koszerny?
> to.. nalezy
> to pokroic na plasytry min. 1 - 1,5 cm [gora 2 cm] i krotko obsmazyc na
> patelni.. mieso powinno miec w srodku kropelke krwi - tak byloby
klasycznie
> :-)
>
Fuj! A gdzie Olłejs ze skrzydełkami?
> Podawac z tartym chrzanem doprawionym sola, cukrem i smietana, tudziez
> frytkami
>
Pierwszy raz słyszę o chrzanie doprawionym frytkami
> + czerwone wino
> p o e z j a !!! :-)))
>
I szwiece!
>
Po takim opisie pieprzyć już nie trzeba!
Aśka
|