Path: news-archive.icm.edu.pl!pingwin.icm.edu.pl!warszawa.rmf.pl!news.tpi.pl!news.one
t.pl!newsfeed.silweb.pl!news.pik-net.pl!not-for-mail
From: "Justynka" <j...@p...arena.pl>
Newsgroups: pl.rec.kuchnia
Subject: Odp: Akcent grecko-wyspiarski
Date: Wed, 4 Jul 2001 15:14:31 +0200
Organization: PIK-Net Sieci Rozlegle - http://www.pik-net.pl
Lines: 40
Message-ID: <9hv4uj$23s$1@shilo.silesia.pik-net.pl>
References: <3...@n...onet.pl>
NNTP-Posting-Host: koshuta.srkch.pik-net.pl
X-Trace: shilo.silesia.pik-net.pl 994252563 2172 213.186.93.86 (4 Jul 2001 13:16:03
GMT)
X-Complaints-To: n...@s...silesia.pik-net.pl
NNTP-Posting-Date: 4 Jul 2001 13:16:03 GMT
X-Priority: 3
X-MSMail-Priority: Normal
X-Newsreader: Microsoft Outlook Express 5.00.2417.2000
X-MimeOLE: Produced By Microsoft MimeOLE V5.00.2314.1300
Xref: news-archive.icm.edu.pl pl.rec.kuchnia:57570
Ukryj nagłówki
ile tego wina i jakiego?
Justyna
Użytkownik <a...@t...pl> w wiadomości do grup dyskusyjnych
napisał:3...@n...onet.pl...
> Tak na zakończenie dnia... coś z wysp i to greckich :)))
>
> asiek23 (o wiecznie pustym brzuszku)
>
> KURCZAK Z WYSP GRECKICH
>
> 4 kurze piersi
> 2 łyżki oliwy z oliwek
> 1 posiekana cebula
> 3 posiekane ząbki czosnku
> 1 czerwona papryka pokrojona na cienkie paski
> 1 średnia cebula pokrojona w paski
> 1 szklanka wydrenowanego i pokrojonego w kostkę pomidora
> 1/3 szklanki pokrojonych czarnych oliwek
> 1 i 1/2 łyżeczki cynamonu
> 1 łyżeczka miodu
> 1/2 łyżeczki pieprzu
> 1/8 łyżeczki gałki muszkatołowej
> 1 łyżka posiekanej pietruszki
>
> W dużym rondlu na średnim ogniu usmażyć kurczaka w oliwie, raz go
obracając.
> Dodać posiekaną cebulę, czosnek i paprykę. Gotować jeszcze około 4 min. aż
> cebula stanie się miękka. Następnie dodać wino, paseczki cebuli, pomidory,
> oliwki, cynamon, miód, pieprz i gałkę. Przykryć i gotować 15 min. Potem
bez
> przykrycia jeszcze 5 minut bądź tak długo aż kurczak stanie się miękki.
Posypać
> pietruszką.
>
> --
> Wysłano z serwisu OnetNiusy: http://niusy.onet.pl
|