Data: 2000-03-24 13:26:16
Temat: Odp: Gołąbki
Od: "Przemyslaw" <p...@a...pl>
Pokaż wszystkie nagłówki
Użytkownik Mirek. <m...@f...onet.pl> w wiadomości do grup dyskusyjnych
napisał:3pEC4.2668$4...@n...tpnet.pl...
> Czy ktoś robił i co z tego wyszło?.
> Chciałbym zrobić gołąbki, ale zamiast je dusić, to upiec na grylu lub w
> kombiwarze.
> Co Wy na to?.
> Mirek.
>
>
Ja robie tak : najpierw dusze normalnie, potem w minejdzym garnku podsmazam
na smalcu z obu stron, wierzch smaruje koncentratem pomidorowym, na to sporo
kwasnej gestej smietany, sol, pieprz i co kto lubi, podlewam niewielka
iloscia rosolku i nie przykryte do piekarnika 160-180 C ok. 1 godziniy, caly
rosol powinien wyparowac
Przemyslaw Koziarski
|