Data: 2000-06-07 09:21:18
Temat: Odp: Jak zrobic sos koperkowy ?
Od: "Marcin Sobon" <M...@i...pl>
Pokaż wszystkie nagłówki
Uzytkownik "Wladyslaw Los" <w...@t...com.pl> napisal w wiadomosci
news:1ebtnjp.9jdcbrb04x1jN%wlos@tele.com.pl...
> Wojtek Maj <w...@s...pekao.com.pl> wrote:
> >
> > Ja to zwykle robi"em tak: najpierw baza: wywar w garnku (może być
warzywny
> > może być mięsny) zasmażka rozprowadzona wywarem do średnio gęstej
postaci.
> > Do tego dość sporo (ale to rzecz gustu) koperku. Postawić na gaz na
> > chwilkę do zawrzenia wymieszać i ... już. Doprawic (sól, pieprz) do
smaku.
> > Może to niejest sos koperkowy klasyczny, ale za to prosty i szybki w
> > wykonaniu.
>
>
> Klasyczny, jak najbardziej klasyczny! Ja dodaje jeszce smietane -- taka
> kwasnawa.
Ja dodaje jeszcze lyzke dobrego octu z bialego wina. A jeszcze inni
rozprowadzaja taki sos surowym zóltkiem.
--
Pozdrawiam
Suoniu
|