Data: 2007-02-01 12:31:30
Temat: Odp: Kapusta pekińska i plamki
Od: "dippi" <dippi[HATESPAM]@op.pl>
Pokaż wszystkie nagłówki
Użytkownik zbisa w wiadomości do grup dyskusyjnych napisał:
> > Jak trafi się wam pekińska z plamkami na brzegach liści to odcinacie te
> > plamki czy też nie? I przy okazji - wykorzystujecie twardą i białą
część
> > pekińskiej do czegoś, jak tak to do czego?
> jakimi plamkami?
Nigdy nie trafiła ci sie kapusta z ciemnymi plamkami, szczególnie zimą?
Zresztą nie wiem jak to w sklepach robią, ale z wierzchu wygląda zdrowo, a
już w środku tak sobie.
Raz zdarzyło mi się nawet kupić taką z robakami.. i to były moje ostatnie
zakupy w tamtym miejscu.
> na surówkę kroje wszystko prawie do końca. Kawałek przedniej części (to
> najbardziej liściaste) zostawiam do kanapek. Ta grubsza biała część
> powoduje, że surówka jest bardziej chrupiąca.
Tak mi się wydawało, że można dawać tą część do sałatek, ale pewna nie
byłam, bo kiedyś uczono mnie, że trzeba to odcinać i do sałatki dawało się
tylko część liściową.
Pozdr
Dippi
|