Data: 2003-02-24 16:31:06
Temat: Odp: O chlebie - nie bylo w archiwum?
Od: "*madzik*" <b...@b...op.pl>
Pokaż wszystkie nagłówki
Użytkownik Agnieszka Lipska <N...@p...pl> w wiadomości do
grup dyskusyjnych napisał:3...@n...tpi.pl...
> Z przepisu Wojmata, zakwas sobie dojrzewal 6 dni, chyba odpowiednio
> pachnial i byl kwasny. Chlebisko wyszlo podobne w smaku do tego,
ktore
> kupilam w sklepie eko, tylko byl zapadniety i kluchowaty - jakby za
> mokry?
>
> Co moge teraz zrobic z tym surowym ciastem, ktore stoi od wczoraj w
> lodowce? Moze sprobuje keszcze raz tylko mniej wody?
Agnieszko,
mnie ostatnio sie stalo dokaldnie to samo przy pierwszej probie
zrobienia chleba.
Ale ja _wiem_, ze dalam za duzo wody (mea culpa), i mysle, ze to byl
pwood opadniecia w piecu. Tez nie bylo sie czym pochwalic :-(.
--
Pozdrawiam cieplutko,
Magda
Pamiętaj o głodnych dzieciach: http://www.pajacyk.pl
|