Data: 2000-03-22 22:52:27
Temat: Odp: Odp: Emince a la Zurichoise
Od: "Przemyslaw" <p...@a...pl>
Pokaż wszystkie nagłówki
>
> Racja! mozna je polaczyc z boczkiem, ale to juz jak dla mnie dwa grzyby w
> barszcz. Klasyczne rösti robi sie na smalcu, ale osobiscie odradzam
> poniewaz chcial nie chcial kartofle "pija" ten tluszcz i po usmarzniu sa
> potwornie ciezkie. Co do przewracania podrzucam placek do gory i lapie go
(nie
> zawsze) usmarzona strona do gory. Dodam ze dokonuje tej operacji w
> ogrodzie....
Klasyczne roesti sa wylacznie z cebulka.
Smazyc najlepiej na teflonowej patelni na mieszance masla z olejem (ale nie
za duzo), a przewracanie robie tak, ze na patelnie klade talerz, wywracam,
klade na to drugi talerz, odwracam, zdejmuje pierwszy, na to patelnie,
odwracam i .... gotowa albo placek sie rozwalil :))))
Abu temu zapobiec mozna robic male - najwygodzniej smazyc i podawac.
Przemyslaw Koziarski
|