Data: 2015-05-12 07:29:42
Temat: Odp: Odp: Jedz kiedy chcesz, a najlepiej dopiero po południu :-)
Od: "@" <s...@p...onet.pl>
Pokaż wszystkie nagłówki
Użytkownik "Pszemol" <P...@P...com> napisał w wiadomości
news:mir4vv$86k$1@dont-email.me...
> "@" <s...@p...onet.pl> wrote in message
> news:mir2ku$lvt$1@node1.news.atman.pl...
>> To chyba jednak zalezy od organizmu, a nie od pory roku - ja moge jesc
>> jajecznice codziennie, niezaleznie od tego czy upal czy mroz. W tygodniu
>> obowiazkowo 3 jajca na sniadanie w pracy, w weekend jajecznica
>> w rozmaitych wariantach - tez conajmniej z 3 jajec :)
>> Uprzedzajac pytania - zero problemow z cholesterolem.
>
> Takie pytania zada chyba tylko ktoś kto nie wie, że nasz organizm
> głównie sam sobie cholesterol produkuje a z diety pochodzi mniej niż 10%
> :-)
Dokladnie tak, jednak wiekszosc ludzi nadal wierzy w cholesterol z zoltka :)
>
>>> W zimie kefirek nie pszejdzie, w zimie - mleko, a po dżemiku z głodu by
>>> pszeciętny pracujący padł nim dojdzie do pszystanku.
>>
>> To stereotyp.
>> Mleko raczej "nie przejdzie" - obojetne czy zimą czy latem - osoby
>> dorosle zazwyczaj maja problemy z trawieniem mleka krowiego, poniewaz nie
>> maja laktazy, niezbednej do strawienia laktozy zawartej w mleku. To
>> powoduje problemy gastryczne.
>
> Ale tam była mowa o kefirze, a po nim chyba nie ma tych
> samych problemów gastrycznych co po "surowym" mleku,
> przez bakterie nieprzetworzonym?
Byla mowa o mleku w zimie :)
Pozdrawiam
@
---
Ta wiadomość została sprawdzona na obecność wirusów przez oprogramowanie antywirusowe
Avast.
http://www.avast.com
|