Data: 2015-05-12 17:18:00
Temat: Re: Jedz kiedy chcesz, a najlepiej dopiero po południu :-)
Od: Qrczak <q...@q...pl>
Pokaż wszystkie nagłówki
Dnia 2015-05-12 07:29, obywatel @ uprzejmie donosi:
> Użytkownik "Pszemol" <P...@P...com> napisał w wiadomości
> news:mir4vv$86k$1@dont-email.me...
>> "@" <s...@p...onet.pl> wrote in message
>> news:mir2ku$lvt$1@node1.news.atman.pl...
>>> To chyba jednak zalezy od organizmu, a nie od pory roku - ja moge
>>> jesc jajecznice codziennie, niezaleznie od tego czy upal czy mroz. W
>>> tygodniu obowiazkowo 3 jajca na sniadanie w pracy, w weekend jajecznica
>>> w rozmaitych wariantach - tez conajmniej z 3 jajec :)
>>> Uprzedzajac pytania - zero problemow z cholesterolem.
>>
>> Takie pytania zada chyba tylko ktoś kto nie wie, że nasz organizm
>> głównie sam sobie cholesterol produkuje a z diety pochodzi mniej niż
>> 10% :-)
>
> Dokladnie tak, jednak wiekszosc ludzi nadal wierzy w cholesterol z
> zoltka :)
>
>>
>>>> W zimie kefirek nie pszejdzie, w zimie - mleko, a po dżemiku z głodu
>>>> by pszeciętny pracujący padł nim dojdzie do pszystanku.
>>>
>>> To stereotyp.
>>> Mleko raczej "nie przejdzie" - obojetne czy zimą czy latem - osoby
>>> dorosle zazwyczaj maja problemy z trawieniem mleka krowiego, poniewaz
>>> nie maja laktazy, niezbednej do strawienia laktozy zawartej w mleku.
>>> To powoduje problemy gastryczne.
>>
>> Ale tam była mowa o kefirze, a po nim chyba nie ma tych
>> samych problemów gastrycznych co po "surowym" mleku,
>> przez bakterie nieprzetworzonym?
>
> Byla mowa o mleku w zimie :)
Bo (wg Chińczyków) nabiał to wilgoć i zimno. A i nawet u nas do
ziemniaczków kefirek czy też mleko zsiadłe najlepiej smakuje latem.
Q
--
Kobieta została stworzona po to, by umilać życie mężczyźnie, a nie -
żeby cały dzień pracować, wieczorem zaś gotować mu mrożonki.
|