Data: 2000-01-16 02:43:25
Temat: Odp: Plesniak
Od: "Gosia Kalinowska" <k...@p...com>
Pokaż wszystkie nagłówki
Witam wszystkich(pierwszy raz na grupie)
W moim przepisie jest tak:
3 szkl.mąki
2 szkl.cukru(1-ciasto,1-piana)
kostka margaryny
4 jajka
powidła
1 łyżeczka proszku do piecz.
4 łyżeczki kakao
Gośka
Użytkownik Agnieszka <n...@i...wat.waw.pl> w wiadomości do grup
dyskusyjnych napisał:3...@k...ias.wat.waw.pl...
>
> Użytkownik Kasia Kołnierzak w wiadomości do grup
> >dyskusyjnych
> >>
> >> Poniewaz dopiero teraz przegladalam posty z ostatnich dwoch tygodni
> >trafilam
> >> na dyskusje na temat plesniaka. U mnie w domu czesto sie robi takie
> ciasto
> >i
> >> zawsze wychodzi wysmienite.
>
> Z przykroscia musze sie przyznac, ze mnie to ciasto wysmienicie nie
wyszlo.
> O tym, ze jest w nim blad (to chyba blad, a nie celowe dzialanie?) zdalam
> sobie sprawde kiedy ciasto konczylo sie piec. Nie podobal mi sie zapach
> dochodzacy z piekarnika....A mianowicie wg przepisu do ciasta nie dodaje
sie
> cukru i to, niestety, czuc. Cukier dodany do bialek i dzem nie
rekompensuja
> tego. Ale jesli do ciasta dodamy cukier, to pewnie bedzie pyszne. Chyba,
ze
> tak mialo byc? Ale w takim razie ja na swoje potrzeby musze je skorygowac.
> Podejrzewam tez, ze moglam dac za duzo proszku do pieczenia (w przepisie
> jest "proszek do pieczenia" - domyslam sie, ze cala paczka. Problem w tym,
> ze sa co najmniej dwie wielkosci, 30 i 36g).
>
> Pozdrawiam,
> Agnieszka
>
>
>
>
|