Data: 2000-01-14 11:35:40
Temat: Re: Plesniak
Od: "ostry" <o...@e...com.pl>
Pokaż wszystkie nagłówki
Wezmę pzrepis od żony ( gdzieś znalazła ) - ostatnio robia pierwsy raz i
wyszedł rewelacyjnie - co do cukru to oczywiście, że trzeba dodać - nie
pamiętam ile - w przepisie był to cukier puder - w sumie 11 łyżek ( do
białek i do ciasta )
--
-----IZBA PRZYJEC PSS-----
OS3 - 28752610
Member of Spammers Club
--------------------------------------
Agnieszka napisał(a) w wiadomości: <3...@k...ias.wat.waw.pl>...
>
>Użytkownik Kasia Kołnierzak w wiadomości do grup
>>dyskusyjnych
>>>
>>> Poniewaz dopiero teraz przegladalam posty z ostatnich dwoch tygodni
>>trafilam
>>> na dyskusje na temat plesniaka. U mnie w domu czesto sie robi takie
>ciasto
>>i
>>> zawsze wychodzi wysmienite.
>
>Z przykroscia musze sie przyznac, ze mnie to ciasto wysmienicie nie wyszlo.
>O tym, ze jest w nim blad (to chyba blad, a nie celowe dzialanie?) zdalam
>sobie sprawde kiedy ciasto konczylo sie piec. Nie podobal mi sie zapach
>dochodzacy z piekarnika....A mianowicie wg przepisu do ciasta nie dodaje
sie
>cukru i to, niestety, czuc. Cukier dodany do bialek i dzem nie rekompensuja
>tego. Ale jesli do ciasta dodamy cukier, to pewnie bedzie pyszne. Chyba, ze
>tak mialo byc? Ale w takim razie ja na swoje potrzeby musze je skorygowac.
>Podejrzewam tez, ze moglam dac za duzo proszku do pieczenia (w przepisie
>jest "proszek do pieczenia" - domyslam sie, ze cala paczka. Problem w tym,
>ze sa co najmniej dwie wielkosci, 30 i 36g).
>
>Pozdrawiam,
>Agnieszka
>
>
>
>
|