Data: 2000-01-14 08:38:54
Temat: Re: Plesniak
Od: Bureau for IACS and Administrations Affairs <i...@p...gda.pl>
Pokaż wszystkie nagłówki
Agnieszka wrote:
>
> Z przykroscia musze sie przyznac, ze mnie to ciasto wysmienicie nie wyszlo.
> O tym, ze jest w nim blad (to chyba blad, a nie celowe dzialanie?) zdalam
> sobie sprawde kiedy ciasto konczylo sie piec. Nie podobal mi sie zapach
> dochodzacy z piekarnika..jesli do ciasta dodamy cukier, to pewnie bedzie pyszne.
Chyba, ze
> tak mialo byc? Ale w takim razie ja na swoje potrzeby musze je skorygowac.
> Podejrzewam tez, ze moglam dac za duzo proszku do pieczenia (w przepisie
> jest "proszek do pieczenia" - domyslam sie, ze cala paczka. Problem w tym,
> ze sa co najmniej dwie wielkosci, 30 i 36g).
>
> Pozdrawiam,
> Agnieszka
Witaj,
Przykro, ze mialas klopoty z plesniakiem. Napisalam w swoim komentarzu
do postu Kasi, ze ja dodaje cukier do ciasta. Jesli chodzi oproszek do
p. - zdecydowanie za duzo. Ja robie plesniaka z przepisu mojej mamy,
zawsze wychodzi, jest kruchusi i pyszny. Jak chcesz moge Ci podac
dokladny przepis w pon.
Asia
|