Path: news-archive.icm.edu.pl!pingwin.icm.edu.pl!news.icm.edu.pl!pwr.wroc.pl!panorama
.wcss.wroc.pl!ict.pwr.wroc.pl!not-for-mail
From: Bureau for IACS and Administrations Affairs <i...@p...gda.pl>
Newsgroups: pl.rec.kuchnia
Subject: Re: Plesniak
Date: Fri, 14 Jan 2000 09:38:54 +0100
Organization: Polski Rejestr Statkow (PRS)
Lines: 21
Message-ID: <3...@p...gda.pl>
References: <jPjc4.14982$N3.348636@news.tpnet.pl>
<IDpf4.20144$X3.406323@news.tpnet.pl> <3...@k...ias.wat.waw.pl>
NNTP-Posting-Host: pc115.prs.gda.pl
Mime-Version: 1.0
Content-Type: text/plain; charset=iso-8859-2
Content-Transfer-Encoding: 7bit
X-Mailer: Mozilla 4.04 [en] (Win95; I)
Xref: news-archive.icm.edu.pl pl.rec.kuchnia:21192
Ukryj nagłówki
Agnieszka wrote:
>
> Z przykroscia musze sie przyznac, ze mnie to ciasto wysmienicie nie wyszlo.
> O tym, ze jest w nim blad (to chyba blad, a nie celowe dzialanie?) zdalam
> sobie sprawde kiedy ciasto konczylo sie piec. Nie podobal mi sie zapach
> dochodzacy z piekarnika..jesli do ciasta dodamy cukier, to pewnie bedzie pyszne.
Chyba, ze
> tak mialo byc? Ale w takim razie ja na swoje potrzeby musze je skorygowac.
> Podejrzewam tez, ze moglam dac za duzo proszku do pieczenia (w przepisie
> jest "proszek do pieczenia" - domyslam sie, ze cala paczka. Problem w tym,
> ze sa co najmniej dwie wielkosci, 30 i 36g).
>
> Pozdrawiam,
> Agnieszka
Witaj,
Przykro, ze mialas klopoty z plesniakiem. Napisalam w swoim komentarzu
do postu Kasi, ze ja dodaje cukier do ciasta. Jesli chodzi oproszek do
p. - zdecydowanie za duzo. Ja robie plesniaka z przepisu mojej mamy,
zawsze wychodzi, jest kruchusi i pyszny. Jak chcesz moge Ci podac
dokladny przepis w pon.
Asia
|