Data: 2001-02-14 18:49:16
Temat: Odp: `Re: Babka ananasowa
Od: "Marta" <m...@b...com.pl>
Pokaż wszystkie nagłówki
Użytkownik Marcin Helinski <h...@m...poznan.pl> w wiadomości do grup
dyskusyjnych napisał:3...@m...poznan.pl...
> Co do ananasowca - budynie rzeczywiscie gotuje sie na soku z ananasow.
> Mozna chyba dac troche mniej wody to masa bedzie bardziej gesta - tak mi
> sie wydaje. Natomiast o parzeniu jajek to mi zona nic nie wspominala,
> ale moge jeszcze zapytac.
Z tego co wiem, to jajka sie parzy po to, zeby zabezpieczyc sie przed
ewentualnym zarazeniem salmonella - parzy sie przede wszystkim jajka, ktore
beda spozywane s taie surowym (jak na przyklad w postaci kogla mogla czy
kremu).
Pozdrawiam,
Marta
|