Data: 2000-06-28 11:36:15
Temat: Odp: fasolka szparagowa
Od: "ISIA" <i...@m...com.pl>
Pokaż wszystkie nagłówki
Użytkownik Jader <j...@p...com.pl> w wiadomości do grup dyskusyjnych
napisał:8jcn2f$58b$...@f...man.torun.pl...
> Sezon w pelni. Kto zna jakies ciekawe przepisy poza polania tarta bulka z
> maselkiem?
1. polanie sosem pomidorowym, takim jak do spaghetti, ale dużą ilością +
siekana zielona pietruszka
2. na oleju podsmażyć chwilę szczyptę kolendry i kilka nasion kminku
indyjskiego; dorzucić ugotowaną fasolkę pokrojoną w ok. 4cm kawałki;
podsmażyć; dodać garść niesolonych orzeszków ziemnych; podsmażyć; dodać
łyżeczkę sosu sojowego (chyba, że daliśmy orzeszki solone, wtedy tylko
kropelkę, albo nawet wcale); podsmażyć i już
Za "podsmażyć" podstawiamy "smażyć ok. 1 min na dość ostrym ogniu"
Ten sposób uwielbiam! :-)
Smacznego
ISIA
|