Path: news-archive.icm.edu.pl!pingwin.icm.edu.pl!mat.uni.torun.pl!news.man.torun.pl!n
ews.man.poznan.pl!polsl.gliwice.pl!not-for-mail
From: "Andrzej" <a...@a...net.pl>
Newsgroups: pl.rec.kuchnia
Subject: Odp: grochowa z calego grochu - pomocy
Date: Sun, 1 Oct 2000 21:01:33 +0200
Organization: Politechnika Slaska, Gliwice
Lines: 31
Message-ID: <8r81h4$gno$1@zeus.polsl.gliwice.pl>
References: <8r2qnd$gc3$1@zeus.polsl.gliwice.pl> <39d4f618$1@news.vogel.pl>
<8r2u58$70l$1@zeus.polsl.gliwice.pl> <39d51aa4$1@news.vogel.pl>
NNTP-Posting-Host: as1-12.swietochlowice.dialup.inetia.pl
X-Priority: 3
X-MSMail-Priority: Normal
X-Newsreader: Microsoft Outlook Express 5.00.2615.200
X-MimeOLE: Produced By Microsoft MimeOLE V5.00.2615.200
Xref: news-archive.icm.edu.pl pl.rec.kuchnia:34725
Ukryj nagłówki
Użytkownik jedrus <b...@s...com.pl> w wiadomości do grup dyskusyjnych
napisał:39d51aa4$...@n...vogel.pl...
>
> Użytkownik "Andrzej" <a...@a...net.pl> napisał w wiadomości
> news:8r2u58$70l$1@zeus.polsl.gliwice.pl...
> > > Sorry ze zadam jeszcze ostatnie pytanie dyletanta - musze jednak
gotowac
> > caly groch- czy gotowac go oddzielnie , a potem polaczyc z wywarem z
> kosci?
>
> Jezeli odpowiednio wszesniej go namoczysz to
> zacznij gotowac razem z kostkami. I jeszcze jedno.
> Do grochowki z "calego" grochu pasuja nieco grubsze
> kawalki boczku i kielbasy podsmazane razem z zasmazka.
> Pamietaj tez o kosystencji takiej grochowki. W odroznieniu
> od gotowanej z grochu luskanego powinna byc nieco
> rzadsza, ale to juz rzecz gustu i smaku.
>
> pzdr
> jedrus
>
> Dzieki . Przepis byl o.k. - zupa smaczna - szkoda tylko ze po 40 min
rozgotowal sie groch i musialem go przecierac.
pzdr
Andrzej
|