Data: 2000-10-01 19:01:33
Temat: Odp: grochowa z calego grochu - pomocy
Od: "Andrzej" <a...@a...net.pl>
Pokaż wszystkie nagłówki
Użytkownik jedrus <b...@s...com.pl> w wiadomości do grup dyskusyjnych
napisał:39d51aa4$...@n...vogel.pl...
>
> Użytkownik "Andrzej" <a...@a...net.pl> napisał w wiadomości
> news:8r2u58$70l$1@zeus.polsl.gliwice.pl...
> > > Sorry ze zadam jeszcze ostatnie pytanie dyletanta - musze jednak
gotowac
> > caly groch- czy gotowac go oddzielnie , a potem polaczyc z wywarem z
> kosci?
>
> Jezeli odpowiednio wszesniej go namoczysz to
> zacznij gotowac razem z kostkami. I jeszcze jedno.
> Do grochowki z "calego" grochu pasuja nieco grubsze
> kawalki boczku i kielbasy podsmazane razem z zasmazka.
> Pamietaj tez o kosystencji takiej grochowki. W odroznieniu
> od gotowanej z grochu luskanego powinna byc nieco
> rzadsza, ale to juz rzecz gustu i smaku.
>
> pzdr
> jedrus
>
> Dzieki . Przepis byl o.k. - zupa smaczna - szkoda tylko ze po 40 min
rozgotowal sie groch i musialem go przecierac.
pzdr
Andrzej
|