Data: 2000-09-29 22:42:02
Temat: Re: grochowa z calego grochu - pomocy
Od: "jedrus" <b...@s...com.pl>
Pokaż wszystkie nagłówki
Użytkownik "Andrzej" <a...@a...net.pl> napisał w wiadomości
news:8r2u58$70l$1@zeus.polsl.gliwice.pl...
> > Sorry ze zadam jeszcze ostatnie pytanie dyletanta - musze jednak gotowac
> caly groch- czy gotowac go oddzielnie , a potem polaczyc z wywarem z
kosci?
Jezeli odpowiednio wszesniej go namoczysz to
zacznij gotowac razem z kostkami. I jeszcze jedno.
Do grochowki z "calego" grochu pasuja nieco grubsze
kawalki boczku i kielbasy podsmazane razem z zasmazka.
Pamietaj tez o kosystencji takiej grochowki. W odroznieniu
od gotowanej z grochu luskanego powinna byc nieco
rzadsza, ale to juz rzecz gustu i smaku.
pzdr
jedrus
|