Data: 2000-09-29 20:33:21
Temat: Odp: grochowa z calego grochu - pomocy
Od: "Andrzej" <a...@a...net.pl>
Pokaż wszystkie nagłówki
Użytkownik jedrus <b...@s...com.pl> w wiadomości do grup dyskusyjnych
napisał:39d4f618$...@n...vogel.pl...
>
> Użytkownik "Andrzej" <a...@a...net.pl> napisał w wiadomości
> news:8r2qnd$gc3$1@zeus.polsl.gliwice.pl...
> > Witam wszystkich Grupowiczow. Musze na jutro zrobic taka zupe ,a nigdy
> > takiej nie robilem! Prosze o szybka odpowiedz.
>
> Zacznij juz dzisiaj namoczeniem grochu bo jutro moga byc
> problemy. Polecam jednak "luskany" ktory gotuje sie
> szybciej. Ja gotuje na wedzonych kostkach - jest extra.
> Do takiego wywaru dodaje wloszczyzne, lekko przypalona
> cebulke ( 1/2 ), ziele angielskie, lisc laurowy pieprz w ziarnach
> i groch a calosc lekko sole. Jak groch bedzie juz miekki
> dodaje ziemniaczki pokrojone w kostke i zabieram
> sie za przygotowanie zasmazki. Zasmazka oczywiscie na
> duuuuuzej ilosci boczku pol na pol z wedzonym i kielbaska
> pokrojona w kostke.
> Gdy ziemniaczki juz "dochodza" dodaje majeranek i doprawiam
> przyprawami - sol, pieprz ew. szczypta czerwonej papryki.
> Na koniec dodaje zasmazke i po kilku minutach gotowania
> podaje na stol.
>
> powodzenia
>
> jedrus
> Sorry ze zadam jeszcze ostatnie pytanie dyletanta - musze jednak gotowac
caly groch- czy gotowac go oddzielnie , a potem polaczyc z wywarem z kosci?
|