Data: 2001-09-24 09:55:47
Temat: Odp: grzyby-raz jeszcze
Od: "Ela" <e...@p...onet.pl>
Pokaż wszystkie nagłówki
Wyczytałam w ksiązkach, że do przetworów robionych do słoików tj. grzyby,
mięso, leczo itd nie dodaje się cebuli, bo słoiki "lubią" się otwierać i
trzymam się tego z dobrym skutkiem.
Ela.
Użytkownik Beata <b...@h...torun.pl> w wiadomości do grup dyskusyjnych
napisał:9omurq$m5p$...@f...man.torun.pl...
> hejka:-)
> jako ze moj slubny obdarzyl nie kilkoma wiadrami grzybow, wpadlam na
pomysl
> , zeby usmazyc czesc z nich z cebulka i taki sosik zapasteryzowac w
> sloiczkach, tylko nie wiem, czy to dobry pomysl. Robil ktos z was cos
> takiego..?
> pomozcie, bo nagotowalam caly gar sosiku, i jedlibysmy to chyba przez
> miesiac:-)))
>
> a druga rzecz:
> czy ktos z was suszy grzyby w piekarniku gazowym? jezeli tak to jak dlugo
i
> w jakiej temperaturze? (zreszta i tak zamiast temperatur przy pokretle mam
> tylko 1-2-3-4...;-))
>
> pozdrawiam
> Beata:-))
>
>
|