Data: 2002-01-14 22:03:39
Temat: Odp: pepper steak (green pepper) - jak go sięrobi
Od: "Mietek" <m...@p...onet.pl>
Pokaż wszystkie nagłówki
> Gdybys dobrze poszukal to bys znalazl, przepisy na pepper steak, czy z
> francuska steak au poivre podawalem juz tu kilkakrotnie. Po polsku
> bedzie to cgyba stek na pieprzu?
> Steak ten robis sie tradycyjnie z czarnym pieprzem, dawanie zielonego,
> czy o roznych barwach, to stosunkowa nowa -- i wlasnie chyba
> restauracyjna -- moda.
>
> Wladyslaw
Zapewniam, ze szukalem i naprawde nie znalazlem, a raczej umiem sie
poslugiwac klawiatura i mysza.
Mniejsza o to dzieki za info, choc przyznam, ze bardziej chodzilo mi o taki
do którego dodaje sie zielony pieprz.
sam sposób przyrzadzenia jest dosc oczywisty ale nie wiem czy pieprz dodaje
sie po czy przed smazeniem
BTW kupilem wlasnie zielony marynowany, smakuje niezle ciekawe czy mozna go
zastosowac do steak'a.
Mietek
|