Data: 2003-04-12 20:11:12
Temat: Odp: [pizza] no i niezbyt sie udała ;-)
Od: "*madzik*" <b...@b...op.pl>
Pokaż wszystkie nagłówki
Użytkownik brow(J)arek <b...@w...pl> w wiadomości do grup dyskusyjnyc
h napisał:b79o5c$fis$...@a...news.tpi.pl...
> A sól była ? Jak nie posoliłaś to nie dziw, ze smak nietęgi.
Byla, byla, az sie balam ze za duzo ;-)
Przepraszam, ze nie podalam wczesniej.
> Drożdże mieszam z cukrem po chwili dolewam ciepłej wody - zostawiam aż
> "zabuzuje".
Heee, w moim nie bylo cukru do drozdzy, a ja z przejecia nie pomyslalam...
> Mąka na stolnicę + sól, oliwa i na koniec woda z drożdżami. Wyrabiam
> aż przestanie się kleić. Na 20-30 min do piekarnika na 40-50 st.C.
> Potem jeszcze raz wyrobić i jest gotowe do przykrycia "treścią".
No to glowna roznica w naszych przepisach taka, ze moj kaze polaczyc make z
woda drozdzowa, odczekac 20 min i dodac reszte (oliwe i sol).
Sprobuje nastepnym razem Twoja metoda :-)
dzieki,
--
***cieplutko pozdrawia Magda***
Pamiętaj o głodnych dzieciach: http://www.pajacyk.pl
To proste! Archiwum grupy: http://www.google.com/advanced_group_search?hl=p
l
Strona grupy i FAQ: http://www.kuchenna.host.sk
--
Serwis Usenet w portalu Gazeta.pl -> http://www.gazeta.pl/usenet/
|