Path: news-archive.icm.edu.pl!pingwin.icm.edu.pl!mat.uni.torun.pl!news.man.torun.pl!n
ews.icm.edu.pl!news.onet.pl!not-for-mail
From: "Katarzyna T. Nowak" <k...@p...wp.pl>
Newsgroups: pl.rec.kuchnia
Subject: Odp: teraz krotko - pudding
Date: Tue, 11 Sep 2001 00:13:12 +0200
Organization: news.onet.pl
Lines: 36
Sender: b...@p...onet.pl@host-217-74.tele2.pl
Message-ID: <9njdun$gcr$1@news.onet.pl>
References: <4...@4...com>
NNTP-Posting-Host: host-217-74.tele2.pl
X-Trace: news.onet.pl 1000160023 16795 213.173.217.74 (10 Sep 2001 22:13:43 GMT)
X-Complaints-To: a...@o...pl
NNTP-Posting-Date: 10 Sep 2001 22:13:43 GMT
X-Priority: 3
X-MSMail-Priority: Normal
X-Newsreader: Microsoft Outlook Express 5.00.2615.200
X-MimeOLE: Produced By Microsoft MimeOLE V5.00.2615.200
Xref: news-archive.icm.edu.pl pl.rec.kuchnia:67580
Ukryj nagłówki
Użytkownik Krysia Thompson <K...@h...fsnet.co.uk> w wiadomooci do
grup dyskusyjnych napisał:4...@4...com..
.
> 100g maki
> lyzeczka - poltorej proszku do pieczenia
> 10 gramow...loju. Dobra, nie musi byc loj! ja kupuje tzw
> wegwtarianksi loj co znaczy starty utwardzony olej roslinny.
> dawniej bylo cos so sie nazywalo cerec. w sumie mzoe byc dowolny
> twardy tluszcz, starty, wymieszany z odrobina maki, zeby sie nie
> sklejal
> 50g cukru (np brazowego)
> 1 jajo
> jakies 6 lyzek stolowych mleka.
>
> wymieszac suche. dodac reszte, dobrze pomieszac ale nie
> masakrowac na amen tluszczu.
>
> naltuscic miske gleboka ale nieduza, np szklana. Na dno dac
> syropu (a la ten co goprzywiozlam do Gdanska - NIE klonowy), albo
> soku/konfitur, albo owocow z puszki, albo owocow miekkich
> swiezych z cukrem, albo dzemu. na to wlac mixture, przykryc
> jakims papierkiem albo plastik. przykrywka, nieszczelnie i
> wsadzic do mikrofali na pelna moc na ok 4 - 4 1/2 min. W sumie
> mozna sprawdzac w trakcie czy to juz - ma odchodzic od brzegow i
> ma nie byc surowe w srodku!
>
> Wyrzucic z tej michy zeby miec gore oblana tym co wymienione
> powyzej, poalc jeszcze czym sie chce (np lodami, albo po prostu
> wiecej tego wymienionego).
>
> Na zimno (szczegolnie z lojem) ciezkie jak nie wiadomo co, wiec
> jesc na goraco.
z lojem??? No na milosc boska..brzmi zniechecajaco:-)()
|