Data: 2004-03-22 06:52:06
Temat: [Pascal] jerkowane mieso
Od: "..." <t...@z...zyjgchdu.drl>
Pokaż wszystkie nagłówki
Witajcie!
Z racji tego ze wiosna juz sie rozpoczela postanowilam wyciagnac z piwnicy
grill i na pocztek wrzucic na niego jamajski wynalazek o ktorym mowil
ostatnio Pascal. I tu pojawiaja sie dwa pytania: czy dla naszych polskich
kubkow smakowych taka ilosc chili nie bedzie przypadkiem pierwszym krokiem
do zabojstwa? Czy ktos z Was probowal juz takiej potrawy i czy jest ona do
przelkniecia dla nas, ktorzy chili uzywaja jedynie szczyptami? I drugie
pytanie jaka/jakie surowke/i podalibyscie do tego dania by dobrze sie
komponowala/y (przydaloby sie rowniez cos w stylu jamajskim, nie wiem czy
moze by pasowalo cos na slodko np z ananasem-niestety nie znam zadnego
przepisu)? Pozdrawiam i podsylam link do przepisu na mieso
http://tinylink.com/?4zVE2M7Cn9 M.
|