Data: 2003-10-13 07:45:40
Temat: Pierogi - tym razem ze szpinakiem :)
Od: Kruszynka \(Wrocław\) <m...@t...pl>
Pokaż wszystkie nagłówki
Kura domowa znowu nadaje :) Tym razem poligon szpinakowy. Ciasto na
pierogi - klasyczne, bez udziwnien. Farsz zrobilam taki:
opakowanie mrozonego szpinaku
25 dkg sera bialego
czosnek granulowany, sol, pieprz, maselko.
szinak "odparowalam na patelni,, dodalam nieco maselka i smazylam dalej.
Posolilam, popieprzylam, oddalam czosnku granulowanego. Zdjelam z ognia i
dodalam pokruszony bialy ser. Wszystko sie ladnie polaczylo, posolilam
jeszcze, bo okazalo sie malo i zostawilam do ostygniecia. Zrobilam ciasto,
nafaszerowalam pierogi i ugotowalam. Bardzo smaczne sa podsmazone jeszcze
potem na maselku. Ciekawie tez sie sprawuja polane pikantnym ketchupem.
Nastepnym razem dam jednak wiecej bialego sera, mysle, ze bedzie
smaczniejsze. Niec zyje szpinak! Niech zyja pierogi, chwala temu, kto je
wymyslil :)
Kruszyna
fanka pierogow
--
"Primum non stresere... "
|