Data: 2002-10-28 09:35:33
Temat: Przygotowanie lisci na golabki
Od: "waldek" <x...@o...pl>
Pokaż wszystkie nagłówki
=============
Witam w wietrzny dzien i prosze o rade.
Nie wychodzi mi, juz od lat, przygotowanie lisci z
kapusty (zwyklej) na golabki.
Trzymam sie wszystkich przepisow, a ciagle cos
jest nie tak.
"Sparzyc kapuste, wyciac glab, zawijac farsz i
gotowac", ect....
Niby nic prostszego, a kapusta albo jest twarda i
wloknista (a fe),
albo rozgotowana i wtedy wstretna w smaku (tfuj).
Zamiast gotowac, pieke golabki - wychodza o niebo
lepsze.
Genialne sa tez z kapusty wloskiej, pieczone.
Chcialbym jednak czasem zrobic to tradycyjnie.
Czy sa jakies haki albo kruczki w przygotowaniu
gotowanych golebi?
Czy moglibyscie sczegolowo opisac przygotowanie
lisci i sposob gotowania?
dziekuje
waldek
==============
|