Data: 2002-10-28 11:22:48
Temat: Re: Przygotowanie lisci na golabki
Od: "Dysia_Te" <d...@o...pl>
Pokaż wszystkie nagłówki
Ja w sprawie gołąbków. Takich właśnie udziwnionych.Kochani poratujcie
przepisem (albo odeślijcie do jakiegoś źródła) na gołąbki z kapustą w środku
(jakieś 3 odcinki temu Robert M. pokazywał w "Wędrówkach"). Wyglądały
pysznie, a ja nie zapisałam.
Użytkownik "waldek" <x...@o...pl> napisał w wiadomości
news:apj0d8$dae$1@news2.tpi.pl...
> =============
> Witam w wietrzny dzien i prosze o rade.
> Nie wychodzi mi, juz od lat, przygotowanie lisci z
> kapusty (zwyklej) na golabki.
> Trzymam sie wszystkich przepisow, a ciagle cos
> jest nie tak.
> "Sparzyc kapuste, wyciac glab, zawijac farsz i
> gotowac", ect....
> Niby nic prostszego, a kapusta albo jest twarda i
> wloknista (a fe),
> albo rozgotowana i wtedy wstretna w smaku (tfuj).
> Zamiast gotowac, pieke golabki - wychodza o niebo
> lepsze.
> Genialne sa tez z kapusty wloskiej, pieczone.
> Chcialbym jednak czasem zrobic to tradycyjnie.
> Czy sa jakies haki albo kruczki w przygotowaniu
> gotowanych golebi?
> Czy moglibyscie sczegolowo opisac przygotowanie
> lisci i sposob gotowania?
>
> dziekuje
>
> waldek
> ==============
>
>
|