« poprzedni wątek | następny wątek » |
1. Data: 2003-07-18 09:02:00
Temat: Pytanie dot. grillowaniaWyjeżdżam na wakacje. W plener. Grillować będę dużo i często - w sumie
samodzielnie pierwszy raz.
I mam pytanie o szaszłyki, a w zasadzie o składnik boczkiem zwany: czy też
go marynujecie tak, jak mięso? Kładziecie przed wetknięciem na patyczek na
rożnie na chwilę - jeśli tak, to na ile? I wędzony ten boczek czy surowy?
I te bakłażany - pokrojone w plasterki po prostu na kratkę kłaść? obciapane
w przyprawach?
I dobrze pamiętam, że rybkę to się w folii kładzie?
--
Pozdrawiam
K
przedwakacyjna, grillowa
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
Zobacz także
1. Data: 2003-07-18 09:36:52
Temat: Re: Pytanie dot. grillowaniaKinga Macyszyn <k...@b...gazeta.pl> wrote:
> Wyjeżdżam na wakacje. W plener. Grillować będę dużo i często - w sumie
> samodzielnie pierwszy raz.
> I mam pytanie o szasz"yki, a w zasadzie o sk"adnik boczkiem zwany: czy też
> go marynujecie tak, jak mięso?
Nigdy nic nie marynuje przed wlozeniem na ruszt.
> K"adziecie przed wetknięciem na patyczek na
> rożnie na chwilę
nie
> I wędzony ten boczek czy surowy?
ja uzywam surowej sloniny.
Wladyslaw
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
« poprzedni wątek | następny wątek » |