« poprzedni wątek | następny wątek » |
1. Data: 2003-07-18 08:30:29
Temat: Chwalę sos pomidorowo-serowyWitam,
Wczoraj na obiad zrobiłam makaron z sosem pomidorowo-serowym inspirując się
przepisem Lia z wątku "Szybkie dania obiadowe?". Lia poleca polać ugotowany
gorący makaron zimnym sosem lub ewentualnie chwilę podgrzać go na patelni.
Ja zrobiłam nieco inaczej mianowicie wszystkie składniki dusiłam na patelni
przez ok. 12 minut i powstał przepyszny sosik. Dla jednej osoby nalałam na
patelnię 3 łyżki oliwy z oliwek, pokroiłam 2 pomidory (nie obierałam ich ze
skórki) i wrzuciłam na oliwę, chwilkę podsmażyłam, a raczej poddusiłam, bo
pomidorki dość szybko zaczęły sie rozgotowywać, po 5 minutach dodałam 2
nieduże rozgniecione ząbki czosnku, serek Brie pokrojony w drobną kostkę,
suszoną bazylię, sól i pieprz do smaku. Wszystko pogotowało się jeszcze parę
minut. W tym samym czasie ugotował sie makaron (ugotowałam "pióra") i
wyszedł naprawdę pyszny i szybki obiad. Tajemnica smaku wydaje mi się tkwi w
doskonałej kompozycji pomidorów i właśnie sera typu brie. Gorąco polecam.
Pozdrawiam,
Pola
--
Serwis Usenet w portalu Gazeta.pl -> http://www.gazeta.pl/usenet/
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
Zobacz także
1. Data: 2003-07-18 08:39:21
Temat: Re: Chwalę sos pomidorowo-serowy
Tajemnica smaku wydaje mi się tkwi w
> doskonałej kompozycji pomidorów i właśnie sera typu brie.
Jak wyglada ten ser?:) kupuje sie go na kg czy jest w jakis opakowaniach?
Aga
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
1. Data: 2003-07-18 08:44:02
Temat: Re: Chwalę sos pomidorowo-serowy
Użytkownik "Aga napisał w wiadomości
Jak wyglada ten ser?:) kupuje sie go na kg czy jest w jakis opakowaniach?
W niedużych opakowaniach. Jest łatwodostępny w każdym sklepie. Ja lubię
firmy "Turek".
Pozdrawiam,
Pola
--
Serwis Usenet w portalu Gazeta.pl -> http://www.gazeta.pl/usenet/
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
1. Data: 2003-07-18 10:59:47
Temat: Re: Chwalę sos pomidorowo-serowyOn Fri, 18 Jul 2003 10:39:21 +0200, "Aga" <a...@i...pl>
wrote:
>
> Tajemnica smaku wydaje mi się tkwi w
>> doskonałej kompozycji pomidorów i właśnie sera typu brie.
>
>Jak wyglada ten ser?:) kupuje sie go na kg czy jest w jakis opakowaniach?
>Aga
>
u nas sie kupuje z kola a la mlynskie w kawalkach na wage, albo w
zlotku/sreberku trojkaty dosc waskie a dlugie ;)))
van pierz
K.T. - starannie opakowana
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
1. Data: 2003-07-18 12:34:31
Temat: Re: Chwalę sos pomidorowo-serowy
> W niedużych opakowaniach. Jest łatwodostępny w każdym sklepie. Ja lubię
> firmy "Turek".
>
> Pozdrawiam,
> Pola
Kupilam tego Turka:) i zabieram sie za gotowanie:)) tylko chyba nie mam
bazylii, mozna ja czyms zastapic?
Aga
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
1. Data: 2003-07-18 12:48:36
Temat: Re: Chwalę sos pomidorowo-serowy
>
> Kupilam tego Turka:) i zabieram sie za gotowanie:)) tylko chyba nie mam
> bazylii, mozna ja czyms zastapic?
> Aga
>
> Jednak zanlazlam bazylie:)
Aga
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
1. Data: 2003-07-18 12:48:54
Temat: Re: Chwalę sos pomidorowo-serowy
Użytkownik "Aga" <a...@i...pl> napisał w wiadomości
news:bf8qaq$un0$1@srv.cyf-kr.edu.pl...
>
> >
> > Kupilam tego Turka:) i zabieram sie za gotowanie:)) tylko chyba nie mam
> > bazylii, mozna ja czyms zastapic?
> > Aga
> >
> > Jednak zanlazlam bazylie:)
A czy kuchnia, na której gotujesz, to komputer?
alex
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
1. Data: 2003-07-18 12:55:35
Temat: Re: Chwalę sos pomidorowo-serowy
Użytkownik "Aga" napisał w wiadomości
> Kupilam tego Turka:) i zabieram sie za gotowanie:)) tylko chyba nie mam
> bazylii, mozna ja czyms zastapic?
Oj chyba nie bardzo...Ja bym wyskoczyła jeszcze na moment do sklepu i kupiła
tę bazylię...
Pozdrawiam,
Pola
--
Serwis Usenet w portalu Gazeta.pl -> http://www.gazeta.pl/usenet/
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
1. Data: 2003-07-18 14:04:00
Temat: Re: Chwalę sos pomidorowo-serowyUżytkownik "Pola" <p...@g...pl> napisał w wiadomości
news:bf8qoj$3f1$1@inews.gazeta.pl...
> > Kupilam tego Turka:) i zabieram sie za gotowanie:)) tylko chyba nie mam
> > bazylii, mozna ja czyms zastapic?
>
> Oj chyba nie bardzo...Ja bym wyskoczyła jeszcze na moment do sklepu i
kupiła
> tę bazylię...
Z moich przejsc kuchennych wiem, ze rowne dobze jak bazylia komponuje sie
oregano i moj ukochany majeranek. Majeranek nawet lepiej. Ale bazylie zawsze
warto miec :)
Kruszyna
--
"Primum non stresere... "
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
1. Data: 2003-07-18 16:05:55
Temat: Re: Chwalę sos pomidorowo-serowySosik jest faktycznie b. dobry, polecam.
Proponuje jednak obrac pomidora ze skorki.
Aga
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
« poprzedni wątek | następny wątek » |