« poprzedni wątek | następny wątek » |
1. Data: 2003-07-18 09:35:01
Temat: Jaka surówka/sałatka do ryby?Przejrzałam archiwum i znalazłam mnóstwo surówek i sałatek, ale żadna
szczególnie nie pasuje mi do ryby. Co byście polecili jako dodatek do rybki
i frytek, bo kapusta kiszona już mi się znudziła?
Dziękuję,
Pola
--
Serwis Usenet w portalu Gazeta.pl -> http://www.gazeta.pl/usenet/
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
Zobacz także
1. Data: 2003-07-18 09:56:20
Temat: Re: Jaka surówka/sałatka do ryby?
Użytkownik "Pola" <p...@g...pl> napisał w wiadomości
news:bf8f0e$orf$1@inews.gazeta.pl...
> Przejrzałam archiwum i znalazłam mnóstwo surówek i sałatek, ale żadna
> szczególnie nie pasuje mi do ryby. Co byście polecili jako dodatek do
rybki
> i frytek, bo kapusta kiszona już mi się znudziła?
>
> Dziękuję,
> Pola
Moze marchewka +seler+orzechy wloskie, polaczone smietana (albo jogurtem) z
odrobina cytryny?
Albo klasycznie grecka : pomidor, ogorek, czerwona cebula, feta, wszystko
posypane oregano i zalane oliwa z oliwek (tak 2 lyzki)
Do ryby tez swietnie pasuja pieczarki podsmazone na masle z pietruszka
(sucha) i pieprzem .
O, jeszcze groszek na cieplo z koperkiem :)
pozdrawiam
Mor.
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
1. Data: 2003-07-18 09:57:00
Temat: Re: Jaka surówka/sałatka do ryby?2003-07-18 11:35, osoba przedstawiająca się jako 'Pola', zachciała zauważyć:
> Przejrzałam archiwum i znalazłam mnóstwo surówek i sałatek, ale żadna
> szczególnie nie pasuje mi do ryby. Co byście polecili jako dodatek do rybki
> i frytek, bo kapusta kiszona już mi się znudziła?
>
Od razu pomyślałem o kapuście kiszonej, takiej ze świeżym jabłkiem i
marchewką, odrobiną oleju, solą, cukrem i pieprzem.
Może z porów: białe częście pora pokroić na plasterki, dodać jabłko,
sól, cukier, pieprz, sok z cytryny. Dodać trochę oleju.
Powyższa występuje w wersji ze śmietaną zamiast oleju, ale do ryby nie
pasuje.
R.
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
1. Data: 2003-07-18 10:03:26
Temat: Re: Jaka surówka/sałatka do ryby?Witam.
Użytkownik "Pola" <p...@g...pl> napisał w wiadomości
news:bf8f0e$orf$1@inews.gazeta.pl...
> Przejrzałam archiwum i znalazłam mnóstwo surówek i sałatek, ale żadna
> szczególnie nie pasuje mi do ryby. Co byście polecili jako dodatek do
rybki
> i frytek, bo kapusta kiszona już mi się znudziła?
Kapusta pekińska i młoda cykoria - drobno pokrojone. Sparzone, drobno
posiekane, orzechy włoskie (ale nie za bardzo), sparzone lekko namoczone
rodzynki, jogurt, majonez, sok z cytryny, sól, biały pieprz do smaku. Sos
dobrze zrobić trochę wcześniej (godzinę). Rodzynki i orzechy oczywiście do
sosu.
--
___________________________________________
Życie jest jak gulasz. Nigdy nie wiesz na co trafisz.
Pozdrawiam
.Rafał
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
1. Data: 2003-07-18 10:06:29
Temat: Re: Jaka surówka/sałatka do ryby?
> Użytkownik "Pola" <p...@g...pl> napisał w wiadomości
> news:bf8f0e$orf$1@inews.gazeta.pl...
> > Przejrzałam archiwum i znalazłam mnóstwo surówek i sałatek, ale żadna
> > szczególnie nie pasuje mi do ryby. Co byście polecili jako dodatek do
> rybki
> > i frytek, bo kapusta kiszona już mi się znudziła?
Poszatkować białą kapustę, potrzeć marchewkę na grubych oczkach, pokroić
drobno cebulkę, posypać cukrem i troszkę posolić, popieprzyć, poczekać aż
troszkę zmięknie i puści soczek i dodać trochę octu.... Pychotka właśnie do
rybki... :-)
Pozdrawiam Krushynka :-)
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
1. Data: 2003-07-18 10:58:12
Temat: Re: Jaka surówka/sałatka do ryby?2003-07-18 12:03, osoba przedstawiająca się jako 'Rafał Wylociński',
zachciała zauważyć:
> Witam.
>
> Użytkownik "Pola" <p...@g...pl> napisał w wiadomości
> news:bf8f0e$orf$1@inews.gazeta.pl...
>
>>Przejrzałam archiwum i znalazłam mnóstwo surówek i sałatek, ale żadna
>>szczególnie nie pasuje mi do ryby. Co byście polecili jako dodatek do
>
> rybki
>
>>i frytek, bo kapusta kiszona już mi się znudziła?
>
>
>
> Kapusta pekińska i młoda cykoria - drobno pokrojone. Sparzone, drobno
> posiekane, orzechy włoskie (ale nie za bardzo), sparzone lekko namoczone
> rodzynki, jogurt, majonez, sok z cytryny, sól, biały pieprz do smaku. Sos
> dobrze zrobić trochę wcześniej (godzinę). Rodzynki i orzechy oczywiście do
> sosu.
>
Też taką tworzę, ale bez jogurtu i majonezu. Zamiast nich - oliwa.
Dodatkowo jabłka i cząstki pomarańczy. Może być bez kapusty.
R.
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
« poprzedni wątek | następny wątek » |