Strona główna Grupy pl.rec.kuchnia Pyza

Grupy

Szukaj w grupach

 

Pyza

Liczba wypowiedzi w tym wątku: 1


« poprzedni wątek następny wątek »

1. Data: 2002-05-09 12:52:25

Temat: Re: Pyza
Od: "Konrad Brywczyński" <b...@w...pdi.net> szukaj wiadomości tego autora

Użytkownik <w...@w...pl> napisał(a):

>>
> Boziu ty moja kochana! Przecie jak te ziemnioki rozklepię, to mi
> się z 4/4 robi 3/4, bo tę 1/4 wklepuję na równo i teraz jakbym
> dodała 1/5 mąki według waszych wyliczeń, to bym miała w tej dziurze
> z mąką po kartoflach dołek, nie?

To ja jeszcze tak nieśmiało zasugeruję, że zamiast wycinać i klepać,
to może lepiej po prostu wyciąć na oko 1/3 i nasypać w dołek mąkę.
:-)

--
Konrad Brywczyński
http://www.brywczynski.tk/

› Pokaż wiadomość z nagłówkami


Zobacz także


1. Data: 2002-05-09 14:51:25

Temat: Re: Pyza
Od: "Wkn" <w...@w...pl> szukaj wiadomości tego autora


Użytkownik Konrad Brywczyński <b...@w...pdi.net> w wiadomości do grup
dyskusyjnych napisał:a...@K...Brywczynski...
> Użytkownik <w...@w...pl> napisał(a):
>
> >>
> > Boziu ty moja kochana! Przecie jak te ziemnioki rozklepię, to mi
> > się z 4/4 robi 3/4, bo tę 1/4 wklepuję na równo i teraz jakbym
> > dodała 1/5 mąki według waszych wyliczeń, to bym miała w tej dziurze
> > z mąką po kartoflach dołek, nie?
>
> To ja jeszcze tak nieśmiało zasugeruję, że zamiast wycinać i klepać,
> to może lepiej po prostu wyciąć na oko 1/3 i nasypać w dołek mąkę.
> :-)

no masz, następny, a co ja z tą 1/3 wyciętą zrobię? wywalę??? I nie te
proporcje będą wrrr

Wkn


› Pokaż wiadomość z nagłówkami


1. Data: 2002-05-09 20:02:27

Temat: Re: Pyza
Od: Konrad Brywczyński <b...@w...pdi.net> szukaj wiadomości tego autora

Użytkownik <w...@w...pl> napisał(a):

> no masz, następny, a co ja z tą 1/3 wyciętą zrobię? wywalę??? I nie
> te proporcje będą wrrr

Nie wywalisz, a wmieszasz od razu z mąką, jak my robimy stosując
proporcje 4:1 - odwalamy na bok kartofle, dołek wypełniamy mąką
kartoflaną, a potem wszystko razem wyrabiamy. Nie wiem, dlaczego
chcesz tak strasznie kombinować - wykroić, przyklepać, wsypać...

› Pokaż wiadomość z nagłówkami


1. Data: 2002-05-09 21:31:50

Temat: Re: Pyza
Od: Krysia Thompson <K...@h...fsnet.co.uk> szukaj wiadomości tego autora

On Thu, 9 May 2002 22:02:27 +0200, Konrad Brywczy?ski
<b...@w...pdi.net> wrote:

>U?ytkownik <w...@w...pl> napisa?(a):
>
>> no masz, nast?pny, a co ja z t? 1/3 wyci?t? zrobi?? wywal???? I nie
>> te proporcje b?d? wrrr
>
>Nie wywalisz, a wmieszasz od razu z m?k?, jak my robimy stosuj?c
>proporcje 4:1 - odwalamy na bok kartofle, do?ek wype?niamy m?k?
>kartoflan?, a potem wszystko razem wyrabiamy. Nie wiem, dlaczego
>chcesz tak strasznie kombinowa? - wykroi?, przyklepa?, wsypa?...

czyli...zreasumujmy:
rysujemy krzyzyk na saganie puree kartoflanego, 1/4
rozparcelowujemy na te 3 pozostale - rozklepujac i upychajac,
sypiemy maki w dolek i juz. uklepac, wyrownac i zaczac
zabawe...dobrze mowie?

Krysia
K.T. - starannie opakowana


-----------== Posted via Newsgroups.Com - Uncensored Usenet News ==----------
http://www.newsgroups.com The #1 Newsgroup Service in the World!
-----= Over 100,000 Newsgroups - Ulimited Fast Downloads - 19 Servers =-----

› Pokaż wiadomość z nagłówkami


1. Data: 2002-05-09 21:50:52

Temat: Re: Pyza
Od: Konrad Brywczyński <b...@w...pdi.net> szukaj wiadomości tego autora

Użytkownik <K...@h...fsnet.co.uk> napisał(a):

> czyli...zreasumujmy:
> rysujemy krzyzyk na saganie puree kartoflanego, 1/4
> rozparcelowujemy na te 3 pozostale - rozklepujac i upychajac,
> sypiemy maki w dolek i juz. uklepac, wyrownac i zaczac
> zabawe...dobrze mowie?

Nienienie. Uklepujemy, wykrawamy:
1/4 - ja i nie tylko ja (rysujemy krzyżyk)
1/3 - Wkn (rysujemy logo Mercedes Benz)

Wyciachane kartofle odkładamy na boczek (na wierzch pozostałych
części kartofli). W dołek na równo sypiemy mąkę. Wyrabiamy wszystko.
Po co coś wykrawać i uklepywać? Przecież to głupiego robota. Skoro
wychodzi i w proporcjach 1:4 i 1:3, to aptekarska precyzja konieczna
nie jest.

--
Konrad J. Brywczyński No use to complain
k...@b...tk If you're caught out in the rain
www.brywczynski.tk Your mother's quite insane
UIN:27412398 Cat food cat food cat food again

› Pokaż wiadomość z nagłówkami


1. Data: 2002-05-10 08:14:10

Temat: Re: Pyza
Od: "Wkn" <w...@w...pl> szukaj wiadomości tego autora


Użytkownik Konrad Brywczyński <b...@w...pdi.net> w wiadomości do grup
dyskusyjnych napisał:a...@K...Brywczynski...
> Wyciachane kartofle odkładamy na boczek (na wierzch pozostałych
> części kartofli). W dołek na równo sypiemy mąkę. Wyrabiamy wszystko.


> Po co coś wykrawać i uklepywać? Przecież to głupiego robota.

no dobra dobra, własnie to samo jest przecież, nie? popatrz, co napisałeś
wyżej: "wyciachane kartofle " a niżej "po co coś wykrawać" ????? to
wyciachać i wykroić to już nie to samo???

albo "odkładamy na wierzch pozostałych kartofli" a potem "po co coś
uklepywać" w domyśle na pozostałych kartoflach - toż to dokładnie to samo, a
nie głupiego robota!!!
To ja ciebie w tym momencie nie rozumiem

i tak pozdrawiam
Wkn

chyba już nie lubię pyz


› Pokaż wiadomość z nagłówkami


1. Data: 2002-05-10 08:57:43

Temat: Re: Pyza
Od: Konrad Brywczyński <b...@w...pdi.net> szukaj wiadomości tego autora

Użytkownik <w...@w...pl> napisał(a):

> albo "odkładamy na wierzch pozostałych kartofli" a potem "po co coś
> uklepywać" w domyśle na pozostałych kartoflach - toż to dokładnie
> to samo, a nie głupiego robota!!!

Po prostu ja nic nie uklepuję na równo. Odrzucam wycięty fragment i
wypełniam dołek. Koniec. Finito. EOT.

--
Konrad J. Brywczyński "Mijaj zdrów
k...@b...tk otwarte okna"
www.brywczynski.tk John Irving
UIN:27412398 "Hotel New Hampshire"

› Pokaż wiadomość z nagłówkami


1. Data: 2002-05-10 09:26:31

Temat: Re: Pyza
Od: "Wkn" <w...@w...pl> szukaj wiadomości tego autora


Użytkownik Konrad Brywczyński <b...@w...pdi.net> w wiadomości do grup
dyskusyjnych napisał:a...@K...Brywczynski...
>
> Po prostu ja nic nie uklepuję na równo. Odrzucam wycięty fragment i
> wypełniam dołek. Koniec. Finito. EOT.
>

ok, to wszystko wyjaśnia. Ja myśle, ze za dużo szumu się z tym zrobiło.
Ważne żeby dobre te cholerne pyzy w końcu wyszły, a czy kto uklepuje czy
nie, to już tam jego sprawa. Uważam sprawę za oficjalnie zamkniętą.

pap
wknek


› Pokaż wiadomość z nagłówkami


1. Data: 2002-05-10 11:59:35

Temat: Re: Pyza
Od: i...@r...com.pl (Agnieszka Nowak) szukaj wiadomości tego autora

From: "Wkn" <w...@w...pl>

> albo "odkładamy na wierzch pozostałych kartofli" a potem "po co coś
> uklepywać" w domyśle na pozostałych kartoflach - toż to dokładnie to samo,
a
> nie głupiego robota!!!
> To ja ciebie w tym momencie nie rozumiem

No to Wam powiem jak ja robiem: nic nie wycinam, tylko ROZPYCHAM pyry tak,
zeby sie zrobila dziura 1/3 srednicy miski. I juz.

Macabra

--
Archiwum grupy: http://niusy.onet.pl/pl.rec.kuchnia

› Pokaż wiadomość z nagłówkami


1. Data: 2002-05-10 12:10:48

Temat: Re: Pyza
Od: Konrad Brywczyński <b...@w...pdi.net> szukaj wiadomości tego autora

Użytkownik <i...@r...com.pl> napisał(a):

> No to Wam powiem jak ja robiem: nic nie wycinam, tylko ROZPYCHAM
> pyry tak, zeby sie zrobila dziura 1/3 srednicy miski. I juz.

Ty jednak jesteś strasznie sprytna dziewczyna. :-D

--
Konrad J. Brywczyński Riding on a unicorn
k...@b...tk Stranded in my mind
www.brywczynski.tk Electric raven met me there
UIN:27412398 To see what we could find

› Pokaż wiadomość z nagłówkami


 

strony : 1 . 2 . [ 3 ] . 4


« poprzedni wątek następny wątek »


Wyszukiwanie zaawansowane »

Starsze wątki

Tort cynamonowy do kawy - niejedzony (P)
hmmmm...moze to banalne
Re: Sprzety domowe
Upalne zupy
Re: Odp: kuchenka gazowa

zobacz wszyskie »

Najnowsze wątki

Polska [masowo - przyp. JMJ] importuje paprykę, a polska gnije na polach
Saturator do wody gazowanej CO2.
Senet parts 1-3
Chess
Dendera Zodiac - parts 1-5

zobacz wszyskie »