Data: 2003-05-13 16:58:58
Temat: RE: Czy też macie problemy z termoobiegiem?
Od: j...@w...pl (Joanna Michalska)
Pokaż wszystkie nagłówki
> Od jakiegoś czasu walczę z kuchenką i niby jest dobrze ale to
> tyczy się
> raczej pieczenia mięs, z ciastami ciągle mam problem. Może możecie coś
> poradzić? Jak pieczecie z termoobiegiem?Skracacie czas?,
> zmniejszacie temp.?
> Pozdrawiam,
> Aga
Witam!
Mięso na termo obiegu piekę na 200 st. albo i więcej ale ciasta zazwyczaj
między 175-180 st chyba że w przepisie podana jest dużo wyższa ale wtedy tez
daję mniej stopni. Na termo obiegu ciasta pieką się szybciej i nie
potrzebują tak wysokich temperatur. Co do pieczenia na dwóch blachach to
owszem tylko ta dolna zawsze dłużej posiedzieć musi a górną wcześniej
wyjmuję.
Pozdrawiam ze smakiem Asia M. z Olsztyna
--
Archiwum grupy: http://niusy.onet.pl/pl.rec.kuchnia
|