Data: 2001-06-25 12:22:38
Temat: RE: Kiedy robic ogorki konserwowe?
Od: i...@r...com.pl (Klient - rzeczoznawcyap - info)
Pokaż wszystkie nagłówki
From: {Wilma}
> : > Kiedy jest sezon ogorkowy?
> :
> : Własnie teraz.
>
> Co prawda ogorce jeszcze drogie, a i pewnie koper nie
> wyrosniety, ale rzuce sie
> ... niech tam. Tylko, czy mozna dodac zwyklego zielonego
> koperku? W ogole co
> oprocz czosnku teraz dodac?
> pozdr. Wilma
Nie no, co Ty.
W sobotę kupiłam 7 kg po 1,99 zł, w Hicie w Wawie. Koper mmieli
kiepski, więc wybrałam się pod Halę Człuchowską, tam mieli łodygi jak
kciuk faceta, z pięknymi, żółtymi kwiatkami, pachnący na 50 metrów.
NIe kwitnącego nie dodawaj, jest mniej aromatyczny. Oprócz tego dużo
czosnku, gorczyca, pieprz ziarnisty, liść laurowy, liść wiśni, orzecha
włoskiego, czarnej porzeczki, kawałek korzenia chrzanu (tego
ostatniego nie daję, bo mi się nie chce obierać - i tak są pyszne)
--
Maya
"When God made man, she was only testing"
--
Archiwum grupy: http://niusy.onet.pl/pl.rec.kuchnia
|