Data: 2001-04-26 11:15:57
Temat: RE: Liscie chrzanu
Od: i...@r...com.pl (Klient - rzeczoznawcyap - info)
Pokaż wszystkie nagłówki
From: Patrycja Kazala
>
> > > Udalo mi sie znalezc rosnace na lace (uonce) liscie
> chrzanu. [...]
> >
> > A może spróbować z nich też
> > zrobić gołąbki?
>
> a probowal ktos z was zrobic golabki w lisciach winogron
> zamiast kapusty?
> jestem ciekawa jak to smakuje i wogole. w rumuni to jest
> narodowa potrawa.
> znaczy jedna z :) a u nas sie jeszcze nie spotkalam.
>
> pat
> pozdr.
Jadłam takie cudo w Grecji - było pycha.
Usiłowałam odtworzyć to u siebie - klapa. Listki były twarde i nie do
przeżucia. Wydaje mi się, że w G. robili to z listków kiszonych -
widziałam takie w wielkich bekach jak do ogórków. Ja zrobiłam z
surowych obgotowanych. To, niestety, nie to samo.
--
Maya
"When God made man, she was only testing"
--
Archiwum grupy: http://niusy.onet.pl/pl.rec.kuchnia
|