Data: 2002-10-18 21:06:53
Temat: RE: Zrobilabym pieczen...
Od: j...@s...pl (Joanna Michalska)
Pokaż wszystkie nagłówki
> ... ale nie umiem :).
> Pomozcie, Kochani, jak to sie robi - cos prostego na
> poczatek, moze z karkowki?
> Bede Wam bardzo wdzieczna.
> AniaR
>
> --
> Wysłano z serwisu OnetNiusy: http://niusy.onet.pl
>
> Witam!
Ja robię pieczeń np. z karkówki z kością wybieram taki kawałek żeby z jednej
strony widać było schabik. Taką porcję obsypuję przyprawą kamisa do mięsa
duszonego i majerankiem zawijam w folię aluminiową i do lodówki na noc.
Następnego dnia całość w tej folii wkładam do rękawa do pieczenia, do środka
rękawa dolewam ze szklankę wody i do piekarnika nagrzanego do 200c na około
2 godzinki . W rękawie zrobi się sos a mięsko jest wilgotne i mięciutkie po
ostudzeniu świetne na chleb. Właśnie zrobiłam dzisiaj karkówkę w marynacie
korzennej a jutro będę piekła . Napiszę Wam jak wyszło.
Pozdrawiam ze smakiem Asia M.
--
Archiwum grupy: http://niusy.onet.pl/pl.rec.kuchnia
|