Strona główna Grupy pl.rec.kuchnia schab w ciescie RE: schab w ciescie

Grupy

Szukaj w grupach

 

RE: schab w ciescie

« poprzedni post
Path: news-archive.icm.edu.pl!pingwin.icm.edu.pl!mat.uni.torun.pl!news.man.torun.pl!n
ews.icm.edu.pl!news.onet.pl!newsgate.onet.pl!newsgate.pl
From: i...@r...com.pl (Klient - rzeczoznawcyap - info)
Newsgroups: pl.rec.kuchnia
Subject: RE: schab w ciescie
Date: 20 Feb 2001 14:13:22 +0100
Organization: email<>news gateway
Lines: 40
Message-ID: <N...@r...com.pl>
References: <3...@n...vogel.pl>
NNTP-Posting-Host: newsgate.onet.pl
Mime-Version: 1.0
Content-Type: text/plain; charset="iso-8859-2"
Content-Transfer-Encoding: 8bit
X-Trace: newsgate.onet.pl 982674802 23537 213.180.128.22 (20 Feb 2001 13:13:22 GMT)
X-Complaints-To: a...@o...pl
NNTP-Posting-Date: 20 Feb 2001 13:13:22 GMT
X-Mailer: Microsoft Outlook IMO, Build 9.0.2416 (9.0.2910.0)
X-Received: from hppcvnmvhhid (pj108.warszawa.cvx.ppp.tpnet.pl [213.76.105.108]) by
mail.dialcom.com.pl (8.10.0/8.10.0) with SMTP id f1KDBYc17030 for
<p...@n...pl>; Tue, 20 Feb 2001 14:11:35 +0100
X-Received: from hppcvnmvhhid (pj108.warszawa.cvx.ppp.tpnet.pl [213.76.105.108]) by
mail.dialcom.com.pl (8.10.0/8.10.0) with SMTP id f1KDBYc17030 for
<p...@n...pl>; Tue, 20 Feb 2001 14:11:35 +0100
X-Received: from hppcvnmvhhid (pj108.warszawa.cvx.ppp.tpnet.pl [213.76.105.108]) by
mail.dialcom.com.pl (8.10.0/8.10.0) with SMTP id f1KDBYc17030 for
<p...@n...pl>; Tue, 20 Feb 2001 14:11:35 +0100
Xref: news-archive.icm.edu.pl pl.rec.kuchnia:44532
Ukryj nagłówki

From: Ela


> Hej!
> Moja siostra ma problem ze schabem w ciescie. Oto krotki
> przepis i skutek.
> Schab natarla sola i wlozyla na noc do lodowki potem surowy
> zawinela w
> ciasto francuskie i zapiekla. Niestety mieso bylo troche
> twardawe. Z jakiego
> powodu? Czy dlatego, ze tak dlugo "stalo w soli"? Mysle, ze
> nie...a moze
> powinna sie najpierw upiec troche samo mieso a potem
> zawinac w ciasto?
> dzieki za popdowiedzi
> Ela
>

Ostatnio czytałam gdzieś (tylko gdzie? GDZIE???) przepis na
pieczeń w cieście francuskim i mętnie sobie przypominam, że
najpierw mięcho należało podpiec, a później dopiero zawinąć i
piec do zrumienienia ciasta.

A tak przy okazji, moglibyście podrzucić jakiś ekstraordynary
przpis na ciasto francuskie na słodko, bo mi się chłopak rzuca
jak ryba wyjęta z wody, dał mi jakiś przepis, ale po francusku
i nie chciał przetłumaczyć uparcie twierdząc, że ja mówię w
tym języku, co w rzeczywistości nie ma miejsca? Myślę, że po
prostu nie znał nazw składników ani po polsku, ani po francusku
i stąd jego ośli upór.....

Help! (kurcze, jak to by było po żabojadzku? ;-))

--
Maya
"When God made man, she was only testing"

--
Archiwum grupy http://niusy.onet.pl/pl.rec.kuchnia

 

Zobacz także


Następne z tego wątku Najnowsze wątki z tej grupy Najnowsze wątki
20.02 maua piegowata
20.02 Klient - rzeczoznawcyap - info
21.02 Ania Derejski
21.02 l...@i...uj.edu.pl (Leszek(Lechu) Marmon)
22.02 Klient - rzeczoznawcyap - info
23.02 Ania Derejski
23.02 Klient - rzeczoznawcyap - info
Senet parts 1-3
Chess
Dendera Zodiac - parts 1-5
Vitruvian Man - parts 7-11a
Vitruvian Man - parts 1-6
"Schabowe"
www.kingtrust.to Cloned Cards With Pin Shop Dumps Vaild Sell Good Cashapp Paypal Transfer Wu Money gram payonee
Jak zrobić lody, nie zamarzające na kamień w zamrażarce?
Olej rzepakowy
BEST DUMPS CLONING(www.kingtrust.to) TRACK 1&2 SITE SEARCH 2023 Go to any ATM and make your cashout
Mikroplastik w żywności.
Orzechy, pestki, nasiona.
CEBULA!
Mąka/kasza kukurydziana
kto jadł już robaki ?
Senet parts 1-3
Chess
Dendera Zodiac - parts 1-5
Senet parts 1-3
Senet parts 1-3
Chess
Chess
Vitruvian Man - parts 7-11a
Dendera Zodiac - parts 1-5
Vitruvian Man - parts 7-11a
Dendera Zodiac - parts 1-5
Vitruvian Man - parts 1-6
Vitruvian Man - parts 1-6
Vitruvian Man - parts 7-11a
Vitruvian Man - parts 1-6