Data: 2001-02-20 13:13:22
Temat: RE: schab w ciescie
Od: i...@r...com.pl (Klient - rzeczoznawcyap - info)
Pokaż wszystkie nagłówki
From: Ela
> Hej!
> Moja siostra ma problem ze schabem w ciescie. Oto krotki
> przepis i skutek.
> Schab natarla sola i wlozyla na noc do lodowki potem surowy
> zawinela w
> ciasto francuskie i zapiekla. Niestety mieso bylo troche
> twardawe. Z jakiego
> powodu? Czy dlatego, ze tak dlugo "stalo w soli"? Mysle, ze
> nie...a moze
> powinna sie najpierw upiec troche samo mieso a potem
> zawinac w ciasto?
> dzieki za popdowiedzi
> Ela
>
Ostatnio czytałam gdzieś (tylko gdzie? GDZIE???) przepis na
pieczeń w cieście francuskim i mętnie sobie przypominam, że
najpierw mięcho należało podpiec, a później dopiero zawinąć i
piec do zrumienienia ciasta.
A tak przy okazji, moglibyście podrzucić jakiś ekstraordynary
przpis na ciasto francuskie na słodko, bo mi się chłopak rzuca
jak ryba wyjęta z wody, dał mi jakiś przepis, ale po francusku
i nie chciał przetłumaczyć uparcie twierdząc, że ja mówię w
tym języku, co w rzeczywistości nie ma miejsca? Myślę, że po
prostu nie znał nazw składników ani po polsku, ani po francusku
i stąd jego ośli upór.....
Help! (kurcze, jak to by było po żabojadzku? ;-))
--
Maya
"When God made man, she was only testing"
--
Archiwum grupy http://niusy.onet.pl/pl.rec.kuchnia
|