Data: 2003-09-12 08:08:32
Temat: RE: żeberka
Od: r...@g...faurecia.com (RECEPTION)
Pokaż wszystkie nagłówki
> -----Original Message-----
> From: Patrycja Kruk [mailto:p...@p...fm]
>
>
> Co prawda grilla pokojowego nie posiadam, ale uwielbia miód i
> czosnek.
> Może mógłbyś podać dokładniejszy przepis na to cudo?:-)
moglabym :) prosty jest nad wyraz :)
zeberka. 1.5kg na przyklad
miod i czosnek ku zaskoczeniu ;)
strak chilli, sol, szklanka keczupu, lyzka octu winnego,
2 lyzki sosu sojowego.
zeberka umyc, wrzucic na osolony wrzatek, ugotowac.
z reszty skladnikow zrobic marynate. posiekac co trzeba,
zmiazdzyc co trzeba, wymieszac itp. aha, miodu tak ze dwie
lyzki kopiaste, pol szklanki mniej wiecej.
no i zeberka w marynate i do lodowki na 12h.
aha, czosnku w marynacie jak kto lubi. w oryginalnym
przepisie bylo 2 zabki, ale ilosc ta smieszna jest jak dla mnie ;)
mysle ze mozna zaczynac od 4 :)
po wymarynowaniu wrzucac na gryla i pozwolic im sie ugrzac i opiec
lekko. piec dlugo nie trzeba bo sa juz ugotowane :) dzieki temu
nie uzyskamy czarnej skorupy dookola i przywierajacych do kosci
resztek surowizny. miesko bedzie cudownie odchodzic od kosci.
--
s...@c...pl
s...@o...pl
-----------------------------------
i am your deathstar :: blow me away
--
Archiwum grupy: http://niusy.onet.pl/pl.rec.kuchnia
|