Data: 2003-01-18 11:38:27
Temat: RE: zupa "kwasne"
Od: j...@s...pl (Joanna Michalska)
Pokaż wszystkie nagłówki
>
> tak tez myslalam, ale jak wrzucilam do googla "bialy barszcz"
> to same zurki
> wyskoczyly. Wiesz jak to sie robi ten kwasny bialy barszcz?
>
> Monika
>
Ja robie go tak. Ide do sklepu kupuje 2 opakowania barszczu bialego z winiar
w proszku, potem gotuje wywar, moze byc na miesie wieprzowym albo drobiowym
byleby troche mieska bylo przy kosci. Do wywaru wszystkie warzywa +
ziemniaki w kostke . Marchewke po ugotowaniu scieram , bo latwiej, mieso
ugotowane obieram z kosci i kroje w kostke i do zupy. Mozna tez zrobic na
jakiejs wedzonce np. zeberka albo kielbasy dodac w kostke pokrojonej . Na
sam koniec rozrabiam te 2 opakowania barszczu tak jak jest napisane na
opakowaniu i do zupy. Pogotowac jeszcze z 5-10 min i gotowe. Jesli jest za
malo kwasna mozna zaprawic smietana z maka . Mozna tez wiecej majeranku
sypnac ewentualnie vegety.
Robie tak od lat i zawsze wychodzi. Ilosciowo to okolo 4 litry zupy.
Pozdrawiam ze smakiem Asia M. z Olsztyna
--
Archiwum grupy: http://niusy.onet.pl/pl.rec.kuchnia
|