Data: 2004-08-25 08:41:13
Temat: Re: 200 ml smietany 30%...
Od: Ti`Ana <yennefer12*antyspam*@go2.pl>
Pokaż wszystkie nagłówki
Dnia Wed, 25 Aug 2004 10:34:39 +0200, Waćpanna lub Waćpan *Ewa*, w
wiadomości news:<news:cghivc$o6o$1@atlantis.news.tpi.pl> zawarł, co
następuje:
> Dziendobry,
>
> Zostalo mi tyle smietany po wczorajszej karbonarze i zastanawiam sie co by
> tu teraz z nia zrobic. Wole rzeczy na slono niz na slodko... Ale slodkie tez
> by mogly byc. Ubic? A moze w cos wpichcic? Tylko w co? Bede wdzieczna za
> sugestie :)
Najprościej to ubić z cukrem i zjeść z jakimiś owocami, wiadomo.
Ja kremówki używam także do indyka w sosie śmietankowo-cebulowym. Indycze
plastry posypuję wybranymi przyprawami (sól, pieprz ziołowy, tymianek)
obsmażam. Dużo cebuli smażę aż szklista. Kremówką wypłukuję patelnię po
smażeniu indyka i wlewam to do cebuli. W sosiku umieszczam indyka i troszkę
podduszam, żeby było rozpływające się w ustach i żeby sosik ładny się
zrobił.
--
Pozdrawiam, Ti`Ana
"Wbrew obiegowej opinii langusta żywi się wyłącznie owocami morza,
choć gdyby mogła - jadłaby dżem."
|