Data: 2011-10-31 22:37:08
Temat: Re: "204 dania z dyni".
Od: Artustas <a...@g...com>
Pokaż wszystkie nagłówki
>
> > Mia em skusi si na co z dodatkiem mleka i/lub mietany, ale
> > ma onka karmi ca, na diecie bez bia ka krowiego, czyli wszystko od
> > wo a odpada:( .
> > Og lnie lubi dania z dyni, pami tam jak moja prababcia robi a na
> > s odko z ry em...
>
> I z mas em i cynamonem?
Użyłem dosłownie odrobiny margaryny do obsmarowania formy (błąd - olej
też się nadaje), reszta na zwykłym oleju.
Nad cynamonem się nie zastanawiałem pod względem uczuleń, jest coś w
nim co jest przeciwwskazaniem w takiej diecie?.
Prababcia, robiła to raczej o ile pamiętam w oparciu o moje dzisiejsze
smaki, trochę jałowo, było słodkie, bez wyraźnego akcentu, ale robiła
to sporadycznie tak właśnie w okolicach listopada, więc zajadałem się
tym ze smakiem.
>
> Ja na razie marynuj i dusz dynie Lunga, duszone z przeznaczeniem na zup .
> Na przepisy z tej stronki mam ca zim , na pierwzy ogie p jdzie Lunga, bo
> najmniej zwi z a i pewnie kr cej wytrzyma, ale za to pyszna, potem dynie
> pi mowe i makaronow. Chyba si zamienimy w dynie wszyscy w domu, moja zupa
> dyniowa ju trzeci raz w ci gu nieca ych dw ch tygodni by a i ci gle robi
> furor :-)
Ajjjj, żebym miał więcej czasu, też bym temat dyni przerabiał na masę,
uwielbiam zupy typu krem, a dynia jest do tego idealna i
niepowtarzalna w smaku.
Resztę przepisów czytałem tylko z zazdrością:(.
|