Data: 2003-01-21 13:08:49
Temat: Re: 21 styczeń Włoska zupa cebulowa
Od: "walkie!" <w...@w...net.pl>
Pokaż wszystkie nagłówki
Aga wrote:
> 3 duże cebule
> 1 bułka podsuszana kajzerka
> 7 dag żółtego ostrego sera
> 1\2 szklanki śmietany
> sól pieprz
> 6 szklaneg rosołu drobiowego
> szczypta suszonego oregano
>
> Cebulę obrać i pokroić w półplasterki
> bułeczkę pokruszyć i włożyć do garnka z rosołem.
> Gotować na małym ogniu około 2 godzin pod koniec gotowania
> dodać kostkę rosołową i przyprawić świerzo mielonym pieprzem,oregano i
> jeśli trzeba to solą na każdym talerzu rozetrzeć łyżkę śmietany z
> odrobiną zupy talerz dopełnić i posypać żółtym serem.
> przepis pohodzi z Kalędarza mistrza kuchni
> pozdrawiam Aga
>
> REKLAMA
> www.jw.w.pl
> .
>
>
>
Pycha!!!!
Ale czemu az 2 godziny? I czy ta bulke daje sie od razu na poczatku?
--
===========================
/ walkie-talkie! GG:411958 \
/ w...@w...net.pl \
/ \
/ Nawet ząb bywa wstawiony! \
===========================
|