Data: 2003-01-21 10:40:49
Temat: 21 styczeń Włoska zupa cebulowa
Od: a...@i...pl (Aga)
Pokaż wszystkie nagłówki
3 duże cebule
1 bułka podsuszana kajzerka
7 dag żółtego ostrego sera
1\2 szklanki śmietany
sól pieprz
6 szklaneg rosołu drobiowego
szczypta suszonego oregano
Cebulę obrać i pokroić w półplasterki
bułeczkę pokruszyć i włożyć do garnka z rosołem.
Gotować na małym ogniu około 2 godzin pod koniec gotowania
dodać kostkę rosołową i przyprawić świerzo mielonym pieprzem,oregano i
jeśli trzeba to solą na każdym talerzu rozetrzeć łyżkę śmietany z
odrobiną zupy talerz dopełnić i posypać żółtym serem.
przepis pohodzi z Kalędarza mistrza kuchni
pozdrawiam Aga
REKLAMA
www.jw.w.pl
.
----------------------------------------------------
------------------
Portal INTERIA.PL zaprasza... >>> http://link.interia.pl/f16ab
--
Archiwum grupy: http://niusy.onet.pl/pl.rec.kuchnia
|