Data: 2007-12-13 20:22:16
Temat: Re: 3 pytania dot. kuchni orientalnej
Od: Magdalena Bassett <i...@b...com>
Pokaż wszystkie nagłówki
marcan wrote:
> Witam,
> Pytania dotyczą kuchni wietnamskiej, którą testuję od pewnego czasu. Zdjęcia
> zrobiłem w dwóch różnych restauracjach w Hanoi.
> 1. Proszę o informację jak zrobić taką marchewkową sieć, która oplata rybę
> podaną na stół. Czy za pomocą jakiejś wymyślnej maszynki? Tu jest link do
> zdjęcia. http://tinyurl.com/27moxm
Duza marchew tnie sie wzdluz dlugim nozem tak, jakbys rozwijal zwinieta
rolade. Gdy masz plaski arkusz marchwii, robisz w nim naciecia naprzemiennie
| | |
| |
| | |
Po zrobieniu naciec rozciagasz arkusz w poprzek.
> 3. Proszę o podpowiedź jak nazywają się (obojętnie, w jakim języku, ale
> najlepiej po angielsku) płaskie plastry ryżu, które wkłada się do opisanych
> wyżej zawijańców.
Rice wraps
MB
|