Path: news-archive.icm.edu.pl!news.rmf.pl!news.ipartners.pl!newsfeed.gazeta.pl!news.n
ask.pl!news-stoc.telia.net!news-stoa.telia.net!telia.net!news.tele.dk!news.tele
.dk!small.news.tele.dk!newsfeed.icl.net!newsfeed.news2me.com!sn-xit-02!sn-xit-0
4!sn-xit-01!sn-post-01!supernews.com!corp.supernews.com!not-for-mail
From: Magdalena Bassett <m...@o...com>
Newsgroups: pl.rec.kuchnia
Subject: Re: 365 Obiadów
Date: Tue, 30 Mar 2004 10:26:12 -0800
Organization: BassettStudio.com
Message-ID: <4...@o...com>
Reply-To: m...@o...com
X-Mailer: Mozilla 4.61 (Macintosh; I; PPC)
X-Accept-Language: en
MIME-Version: 1.0
References: <c4ccc7$2q$1@atlantis.news.tpi.pl>
Content-Type: text/plain; charset=iso-8859-2; x-mac-type="54455854";
x-mac-creator="4D4F5353"
Content-Transfer-Encoding: 8bit
X-Complaints-To: a...@s...com
Lines: 35
Xref: news-archive.icm.edu.pl pl.rec.kuchnia:196658
Ukryj nagłówki
"paweł" wrote:
> Witam grupowiczów.
>
> Mam takie pytanie.
> Posiadam unikalną tak mi się wydaje, książkę kucharską
> pani Lucyny Ćwierciakiewiczowej.
Ja tez (przedruk XXIII wydania), czesto do niej zagladam
>
> Są w niej fantastyczne przepisy,chciałbym co jakiś
> czas zamieścić na grupie jakiś przepis z tej książki,
> ale obawiam się czy nie dojdzie do złamania praw autorskich,
> oczywiście pod każdym przepisem będzie wzmianka z jakiego
> żródła pochodzi przepis i kto jest jego autorem.
i to wystarczy - jest to przyjety sposob cytowania dziel.
>
> Co o tym myślicie,przepisy są naprawdę fantastyczne.
I porady takze, np:
"Rosol, bulion, a nawet kazda zupa, do ktorej wchodzi jakikolwiek kwas,
powinna byc gotowana w garnku kamiennym polewanym. W rondlu gotuje sie
zbyt szybko i paruje zanadto, glina zas, bedac zlym przewodnikiem
ciepla, utrzymuje rosol w jednostajnym gotowaniu. W restauracjach nie
przestrzegaja tego, totez tam nigdy rosol tak smacznym nie jest, jak
domowy."-"365 obiadow", Lucyna Cwierczakiewiczowa
Magdalena Bassett
|