Data: 2006-09-07 14:58:28
Temat: Re: 5 kg prawdziwkow - pytanie
Od: "Panslavista" <p...@w...pl>
Pokaż wszystkie nagłówki
"yutek" <y...@w...pl> wrote in message
news:edp8tu$h4l$1@atlantis.news.tpi.pl...
>
>
>> Wysuszyć - nawlec kapelusze i trzony na nitkę i powiesić nad żródłem
>> ciepła. Najlepiej suszyć na początku w niezbyt gorącym piekarniku, aby
>> zginęły jajka robalków, a później powiesić w przewiewnym miejscu niech
>> wysuszą się do reszty. Oglądać, bo czasem nawet zdrowo wyglądające grzyby
>> mogą być porażone np. pleśniami, a te mogą się przenieść na następne
>> zdrowe...
>
>
> Dziekuje za rady choc nie wszytkie sa dla mnie nowoscia.
> Suszenie mam przerobione, zamrozonych tez mam sporo i poprostu nie wiem co
> zrobic z reszta bo zamrozic ich nie dam rady - brak miejsca.
>
> Yutek
Suszyć: na uszka do barszczu, na grzybek do żurku, na zupę grzybową z
łazankami, na gołąbki na sos grzybowy itd. Malo miejsca zajmują.
|