Data: 2002-08-21 06:55:31
Temat: Re: AIWAR....
Od: b...@d...com.pl (Herbatka)
Pokaż wszystkie nagłówki
----- Original Message -----
From: "asia" <a...@w...pl>
To: <p...@n...pl>
Sent: Wednesday, August 21, 2002 8:42 AM
Subject: Re: AIWAR....
> pytanie odnosnie papryczek ostrych, widzialam u nas 2 rodzaje : male
waskie
> czerwone i male zielone, czym one sie roznia, ktore sa ostrzejsze i ktore
to
> chilli?
>
> pozdr
> Asia :-)
>
To co u nas (znaczy w Polszcze) mozna dostac to najczesciej czerwone
pepperoni i zielone chili - IMHO zielone sa ostrzejsze - a w kazdym razie
mniej traca na ostrosci podczas smazenia - zrobilam z nimi raz kurczaka Kung
Pao ( a zwykle robie go z pepperoni wlasnie) i byl z lekka niejadalny ;-)
Dokladnie mowiac to do tego ajvaru dodalam papryczki pepperoni (czerwone) -
po pierwsze, zeby kolorystycznie uzupelnialy czerwona papryke, po drugie, po
przesmazeniu nie smakuja juz jak kawalek piekla, tylko dosc pikantnie ;-)
( a chili to ja je tak hurtowo nazywam, coby bylo wiadomo, w ktoyrm
kierunku pojsc z zakupami ;-)
Herbatka efemeryczna
--
Archiwum grupy: http://niusy.onet.pl/pl.rec.kuchnia
|