Data: 2002-01-02 12:39:41
Temat: Re: Advookat
Od: "Dorota Gudaniec" <a...@a...com.pl>
Pokaż wszystkie nagłówki
Alez da sie , da :)))
oto sprawdzony przepis:))):
6 zoltek
250 g wodki
250 ml mleka skondensowanego - nieslodzonego
200 g cukru
zoltka ucierasz z cukrem na jednolita mase, najlepiej to robic na malym
ogniu, w ten sposob cukier szybciej sie rozpusci , do takiej masy dolewasz
powoli mleko skondensowane i nadal trzymajac to wszystko na ogniu powoli
dolewasz wodke. Nie wolno dopuscic do temperatury wyzszej niz 60-70 stopni.
Likier powinien miec jednolita konsystencje:))
Pycha....robilam na swieta - wyszedl swietnie:))
Dorota
Użytkownik Waldemar Krzok <w...@z...fu-berlin.de> w wiadomości do grup
dyskusyjnych napisał:3...@z...fu-berlin.de...
> Leszek wrote:
> >
> > Prosze o kilka przepisow jak zrobic likier advookat
>
> nie da się, bo to marka taka. Kupić musisz. Jak chcesz likier jajkowy,
> to ucierasz żółtka z cukrem na masę i dolewasz np. koniaku lub winiaku
> lub (jak my to robili) spirytusu ochszczonego na 50% C2H5OH.
>
> Waldek
|