Data: 2002-08-21 11:10:37
Temat: Re: Adżika (P) abchazka
Od: k...@p...onet.pl
Pokaż wszystkie nagłówki
>
> A to dziekuje bardzo za wyjasnienia i ide guglowac ;-)
> Herbatka efemeryczna i nieco oswiecona
>
>
> I co wyguglowałaś? Bo ja kolejne przepisy na adzike ( zbiorek wydam alboco),
parę zestawow pod wspolna nazwa chmeli-suneli i rade jak probować, czy adżika
dobra wyszła:
posmarować kawłeczek chleba adżiką, połozyc kawałek słoniny i wypić 100-150 g
wódki albo samogonu. Jeśli "spiritnyje" mocniejsze niż adżika, to znaczy, że
dalismy za mało ostrej papryki :))))
A serio już : w wielu przepisach powtarza się informacja, że adżikę (
koncentrat) przed uzyciem należy zmieszać z tkemali ( sos, a praktycznie mus z
bardzo kwaśnych śliwek; ortodoksyjna jest ałycza znaczy mirabelka) Qd
>
--
Wysłano z serwisu OnetNiusy: http://niusy.onet.pl
|